Obuka za dve grupe hranitelja u Raškom okrugu

Obuka za dve grupe hranitelja u Raškom okrugu

U periodu maj-jun 2021.godine organizovana je obuka za dve grupe hranitelja u Raškom okrugu. Obuku su sprovodile savetnice za hraniteljstvo koje prate i podržavaju hraniteljske porodice u ovom okrugu: Zorica Vidić, Ljiljana Vučetić i Vesna Cicović.

Jedna ciklus obuka je organizovan u Kraljevu za 7 novih hraniteljskih porodica, koji je uspešno okončan 17.06.2021.godine panelom kom su prisustvovali direktorka Centra za porodični smeštaj i usvojenje Kragujevac, psiholog Centra za socijalni rad Kraljevo, predsednica Udruženja hranitelja iz Kraljeva “Suncokret“ dugogodišnji hranitelji, mladi koji se nalaze na smeštaju u hraniteljskoj porodici, kao i roditelji čija su deca aktuelno smeštena u hraniteljskoj porodici. Ovom prilikom su svi akteri iz svog ugla izneli viđenje instituta hraniteljstva, kao i profesionalna i lična iskustva, kako bi budućim hraniteljima što bolje približili kako izgleda i šta u praksi znači hraniteljstvo.

Druga grupa je organizovana i realizovana u Novom Pazaru i to je bila obuka za srodničke hraniteljske porodice sa teritorije Novog Pazara, Raške i Tutina, ukupno 5 porodica.

Program, kao i dinamika je bila prilagođena specifičnim potrebama ovih porodica. Učesnici su iskazali zadovoljstvo obrađenim sadržajima kao i otvorenošću Centra za porodični smeštaj i usvojenje za dalje unapređenje njihovih kompetencija.